Coronavirus statement PlusZorg 13 maart 2020

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

Coronavirus statement PlusZorg 13 maart 2020

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS severe acute respiratory syndrome –CoV coronavirus -2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. 

PlusZorg speelt een belangrijke rol in de zorg en begeleiding rondom mensen in de laatste levensfase en mensen met (beginnende) dementie. Wij willen er daarom alles aan doen om onze dienstverlening te kunnen blijven bieden. We bekijken per situatie wat er mogelijk of nodig is. We volgen nauwkeurig de adviezen van experts, zoals het RIVM. We stemmen onze aanpak af met onze opdrachtgevers en met onze partners binnen het Fundis netwerk.

Als zorginstelling gelden er voor PlusZorg andere maatregelen voor onze medewerkers dan voor anderen. Onze medewerkers blijven alleen thuis als zij klachten hebben als hoesten en keelpijn in combinatie met koorts.