Dag van de Verpleging op 12 mei

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

Dag van de Verpleging op 12 mei

Dag van de Verpleging op 12 mei.

Elk jaar op 12 mei vieren verpleegkundigen en verzorgenden internationaal de Dag van de Verpleging. Op deze dag wordt Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, herdacht. Op deze dag markeren we haar grote bijdrage voor de verpleging. De dag staat daarom in het teken van verbetering van de kwaliteit van zorg en versterking van de beroepstrots.

PlusZorg wil via deze weg alle verpleegkundigen en verzorgenden waarmee ze samenwerkt bedanken voor hun bijdragen die zij dagelijks leveren voor onze cliënten. Net behulp van jullie deskundigheid zijn we in staat om goede zorg te leveren.

Dag van de Verpleging

Florence Nightingale

Een eeuw na haar dood (13 augustus 1910) inspireert zij verpleegkundigen nog steeds met haar basale voorwaarden voor excellente verpleging, namelijk; aandacht, toewijding, hygiëne, eten, drinken en een schoon bed. De meeste mensen kennen Florence Nightingale vanwege haar inzet voor de gewonden tijdens de Krimoorlog in 1856, wat haar de bijnaam ‘The lady with the lamp’ opleverde. Voor verpleegkundigen is zij bekend om haar aanpak van de erbarmelijke ziekenverpleging. Ze verzamelde een enorme hoeveelheid gegevens over sterfte, ziekte en leefbaarheid in de ziekenhuizen. Die gegevens zette ze om in grafieken en statistieken. Zo ging zij toen al de onhygiënische toestanden te lijf.