Geslaagde workshop Bloemschikken

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

Geslaagde workshop Bloemschikken

Geslaagde workshop Bloemschikken tijdens de open dag ‘Leven met dementie’ van zaterdag 21 mei j.l.

De open dag werd georganiseerd door Alzheimer Nederland afdeling Midden-Holland in samenwerking met het Transmuraal Netwerk. De open dag was een druk bezochte dag voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familieleden en specialisten werkzaam in de zorg in het Kwartier in Stolwijk.

De aanwezigen luisterden naar Paul Jansen die naast zijn werk voor Thuis in Ouderenzorg en Dementie en de Stichting Dementiewijs ook werkt voor BreinCollectief. Hij gaf een lezing met onder andere praktische tips hoe je een prettige en meer ontspannen omgang met mensen met dementie kunt hebben. De zienswijze van Paul Jansen onderstreept PlusZorg in de benaderingswijze naar haar cliënten. De medewerkers worden geschoold in deze handelingswijze. Dit betaalt zich uit in een vertraging van de ontwikkeling van het ziekteproces, minder gevaarlijke situaties in en rondom het huis en dikwijls het leggen van persoonlijk contact met de cliënt.

Na de lunch organiseerde PlusZorg onder leiding van collega Linda Teekens een workshop “Leven met Groen”. Deelnemers konden een houten klomp vullen met prachtige gerbera’s. We hoorden veel enthousiasme tijdens de workshop. Het was een fijn werkje, maar de herinneringen en verhalen stroomden rijkelijk over tafel. Ongetwijfeld hebben alle stukjes een goed bestemming thuis gekregen.

Bloemschikken, Open dag, Dementie, PlusZorg     Bloemschikken, Open dag, Dementie, PlusZorg    Bloemschikken, Open dag, Dementie, PlusZorg

Bloemschikken, Open dag, Dementie, PlusZorg              IMG-20160521-WA0012

Kortom een geslaagde dag en geslaagde workshop bloemschikken mede dank zij de professionals en vrijwilligers die zich voor deze dag hebben ingezet of aanwezig waren op de informatiemarkt. Wij hebben weer de kans gehad om met veel mensen in contact te komen en uitleg te geven van de wijze hoe wij onze zorg aanbieden. Een bij haar vader inwonende dochter prees ons vanwege ‘de persoonlijke aandacht en compassie die wij leveren’ . Dit zijn de complimenten waarvoor we het doen.

Neem voor meer informatie over onze zorgverlening contact op met PlusZorg via 088 – 42 60 600 of onderstaand contactformulier.