In Krimpen gebeurt het!

In Krimpen gebeurt het!

In Krimpen gebeurt het!

Geroezemoes, de geur van verse koffie en veel vrolijke (vrouwelijke) gezichten als we binnenkomen bij het gemeentehuis van Krimpen aan de IJssel. De opbouw van de zorgmarkt die die dag wordt georganiseerd door de gemeente is in volle gang. Ook wij hebben als PlusZorg een stand te bemannen. PlusZorg heeft, sinds kort, een aanbesteding bij de WMO in Krimpen.

We gaan vandaag, samen met andere collega’s uit zorg en welzijn, verwijzers en zorgprofessionals informeren over de mogelijkheden van PlusZorg voor hen en hun cliënten. De wethouder, Marco Oosterwijk, opent de informatiemarkt met een inspirerend verhaal over verbinding zoeken en samenwerken voor de inwoners van de gemeente. Na een kort applaus start de markt en gaat iedereen snel bij zijn of haar informatiestand staan. Langs onze stand trekken veel verschillende gezichten. We spreken veel WMO consulenten en leren al snel dat we het gesprek moeten beginnen met ‘dat we iets voor een oudere doelgroep doen’ omdat veel van de aanwezige professionals (voornamelijk) iets met jongeren doet. Het levert veel glimlachen en leuke gesprekken op.

Na een kwartier zitten we er lekker in en wordt het steeds drukker op de markt. We spreken veel verschillende mensen waaronder de wethouder die het belang van samenwerking tussen zorgprofessionals, vooral rond (kwetsbare) ouderen nogmaals onderstreept aan ons. Via hem ontmoeten we twee consulenten sociaal domein van de WMO waarmee we ter plekke afspreken een kop koffie te gaan drinken binnenkort om verder te praten. Tussen alle voor ons nieuwe gezichten zien we ook een bekende van ons. Een begeleider die sinds langere tijd als zelfstandige (ZZP) via PlusZorg werkt bezoekt samen met een collega onze stand en beveelt ons bij hem aan als opdrachtgever. Wat een leuk compliment! Als we een paar uur later weer naar ‘huis’ rijden, naar Gouda, bruisen we van de energie. Wat was het een leuke middag en wat hebben we veel inspirerende en leuke mensen gesproken. Wij weten zeker: in Krimpen gebeurt het, vanaf nu ook voor PlusZorg.