Internationale week van de Palliatieve Zorg

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

Internationale week van de Palliatieve Zorg

In de week van 2 tot 9 oktober 2016 is het de Internationale week van de Palliatieve Zorg.

Tijdens deze week wordt aandacht besteed aan zorg aan mensen die niet meer kunnen genezen en welke mogelijkheden er dan zijn om zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden, tot het einde. Veel mensen kennen namelijk niet de juiste wegen en moeten hierdoor onnodig lang zoeken naar geschikte hulpverlening.

Thema

Het internationale thema van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ) is ‘Living and dying in pain: it doesn’t have to happen’. Er worden veel activiteiten georganiseerd in het land om mensen bekend te maken met de mogelijkheden. De activiteiten in de Netwerken Palliatieve Zorg worden ingezet om lokaal invulling te geven aan het thema.

Activiteiten

Tijdens deze week wordt op vrijdag 7 oktober het 2e Nationale Congres voor Hospicezorg georganiseerd. Een congres voor verpleegkundigen, verzorgenden en vrijwilligers

Terminale zorg wordt steeds vaker in een hospice verleend, en daarom wordt er jaarlijks een congres specifiek voor hospicezorg georganiseerd. Tijdens het Congres voor Hospicezorg wordt ingegaan op allerlei aspecten waar je als verpleegkundige, verzorgende of vrijwilliger mee te maken krijgt in de zorg voor terminale patiënten. Kijk voor meer informatie op de website van het Congres.

Meer weten over palliatieve zorg bij PlusZorg? Neem contact met ons op, wij staan voor u klaar.