Nationale Ouderendag 2016 – Dien een wens in

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

Nationale Ouderendag 2016 – Dien een wens in

Heeft u een wens? Iets dat u graag wil doen, maar moeilijk vindt om alleen uit te voeren? Stuur uw wens in! Op vrijdag 7 oktober is het Nationale Ouderendag 2016.

Wat zou u graag willen doen of beleven?

U heeft in uw leven al veel meegemaakt en gedaan. Desondanks is er vast iets dat u op 7 oktober graag wil beleven, proeven of zien. Misschien wilt u graag de zee ruiken, een autoritje maken, een bloemetje halen of gewoon gezellig kletsen met iemand. Ook is het mogelijk deel te nemen aan speciaal voor u georganiseerde activiteiten. Tijdens de Nationale Ouderendag 2016 is de keuze aan u! Als oudere kunt u voor 7 oktober een wens indienen. Op vrijdag 7 oktober 2016 staan vrijwilligers klaar om uw wens te vervullen. Op deze dag willen wij u in het zonnetje zetten!

Hoe doe ik mee?

Klik hier en kies daar de gemeente waar u mee wil doen. Wanneer u uw wens heeft ingediend, kunnen vrijwilligers uw wens lezen en kiezen om deze te vervullen. De organisatie van de Nationale Ouderendag 2016 zal ervoor zorgen dat de vrijwilliger van te voren contact met u of de contactpersoon van uw zorginstelling opneemt om af te spreken hoe en wanneer we uw wens in vervulling zullen laten gaan. PlusZorg levert ook dit jaar weer een aantal vrijwilligers die wensen in vervulling laten gaan.

Naast het doen van een wens kunt u op de Nationale Ouderendag 2016 ook meedoen aan voor u georganiseerde activiteiten. U kunt bijvoorbeeld met een groep naar een zangkoor luisteren, gezamenlijk lunchen, naar de dierentuin gaan of een voorstelling bezoeken. Hier zijn vrijwilligers bij aanwezig die u zullen begeleiden. Maak gebruik van dezelfde link om te kijken of er in uw gemeente ook gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd waaraan u kunt meedoen.

Tevens kunt u de Wenskaart hier downloaden en per mail opsturen naar Nationale Ouderendag 2016 Gouda. Digitale wenskaart 2016_Nationale Ouderendag.

Landelijk initiatief

De Nationale Ouderendag zet ouderen graag aan het roer: zij bepalen zelf wat ze graag willen doen door hun wens te uiten. Daarnaast worden in verschillende gemeenten activiteiten georganiseerd voor ouderen. De Nationale Ouderendag is een landelijk initiatief maar wordt lokaal georganiseerd. In elke deelnemende gemeente vormen particulieren, ondernemers, zorginstellingen, welzijnsorganisaties of andere instanties een lokaal comité. Dit comité zorgt voor de voorbereiding en organisatie van de dag, legt de contacten met alle lokale instellingen en organisaties voor ouderen, doet de lokale fondsenwerving en PR.