Nationale Week van Zorg en Welzijn

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

Nationale Week van Zorg en Welzijn

Nationale Week van Zorg en Welzijn

Van 14 tot en met 19 maart 2016 wordt voor de vierde keer de Nationale Week van Zorg en Welzijn georganiseerd. Dit is een uitgelezen kans als nieuwe cliënt, (aankomend) mantelzorger, vrijwilliger, buurtbewoner of student om kennis te maken met een zorg- en/of welzijnsorganisatie bij jou in de buurt. Kom met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk daar gedaan wordt! Kijk op de website van de  Week van Zorg en Welzijn welke organisatie bij jou in de buurt open is.

Op dinsdag 15 maart zet PlusZorg niet haar fysieke voordeur open, maar haar gedachtegoed op het gebied van (thuis)zorg op maat voor alle geïnteresseerden tijdens het symposium ‘Iedereen gelukkig’ – Speelruimte tussen wens en eis in de (thuis)zorg.

Zelfstandigheid, eigenheid en erkenning zijn waarden die iedereen hoog waardeert. Kwaliteit van leven is tenslotte waar het om draait. Als de zelfstandigheid afneemt, wordt de behoefte naar eigenheid en erkenning alleen maar groter.

Dr. Henk Rosendal en Prof. Dr. Hans Marcel Becker nemen ons op dinsdagavond 15 maart mee in hun, soms unieke, opvattingen over en ervaringen in de (thuis)zorg. Wat is geluk en hoe kan dit gemeten worden? Hoe verhoudt Nederland zich internationaal gezien ten opzichte van omringende landen? Wat kunnen we als zorgverlener doen om sociale isolatie te verminderen? Hoe stel je jezelf op wanneer de cliënt iets wenst, als dat niet overeenkomt met kwaliteits- en beroepsrichtlijnen? Wat is de speelruimte als zorgverlener hebt tussen wens en eis in de (thuis)zorg?

Klik hier voor meer informatie over het programma en de locatie.

Nationale Week van Zorg en Welzijn