Palliatieve zorg

Palliatieve zorg

De professionals van PlusZorg komen zowel bij mensen thuis als in de Hospices in de regio en doen wat nodig is om iemand waardig te kunnen laten sterven.

Naast de nodige zorg en verpleging bieden de professionals ook steun en begeleiding aan mantelzorgers en naasten. Bij zo’n ingrijpende gebeurtenis is het belangrijk dat ook zij worden ontzorgd en daar kunnen zijn waar nodig is.

Palliatieve Zorg in de terminale fase
Palliatieve zorg in de terminale fase is zorg die nodig is wanneer iemand op korte termijn zal overlijden. Het is de bedoeling dat de cliënt dermate wordt verzorgd zodat hij/zij deze laatste fase zo waardig mogelijk ervaart. Het verminderen van pijn, fysieke ongemakken en het zorgen voor hygiëne staat centraal. De zorg vindt vaak plaats bij mensen thuis of in een hospice.

Vormen van palliatieve zorg bij PlusZorg
De meest voorkomende vorm van ingezette palliatieve zorg bij PlusZorg is nachtzorg (8 uur lang). Doorgaans begint de dienst om 23.00 uur en loopt deze tot aan 07.00 uur in de ochtend. Hierbij wordt door de medewerker niet geslapen. Mantelzorg wordt ontlast en kan indien gewenst de nodige (nacht)rust nemen.

In sommige situaties is de inzet van 24uurszorg of (2x) 12uurszorg mogelijk. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en voorwaarden.

Kwaliteit en ervaring
PlusZorg is een van de grootste aanbieders van palliatieve nacht-, 12- en 24uurszorg in de regio Groene Hart. In opdracht van (grote) thuiszorgorganisaties wordt PlusZorg ingezet wanneer iemand in de laatste fase van het leven intensieve zorg en begeleiding nodig heeft.

Bent u mantelzorger?
Vanuit onze ervaring weten wij hoe belastend en intens het kan zijn wanneer u voor een dierbare in de palliatieve fase zorgt. Natuurlijk wilt u graag dingen zelf (blijven) doen, maar hoe zorgt u dat u hier voldoende energie voor houdt. In een (langdurige) zorgrelatie met een naaste, kan het belangrijk zijn de situatie met een professional te delen. Niet alleen om zelf wat lucht te krijgen, maar ook om in gesprek met een deskundige nieuwe inzichten op te doen.

Hoe wordt palliatieve zorg bekostigd
Palliatieve zorg wordt doorgaans (deels) gefinancierd vanuit de zorgverzekering.