PlusBlog: Met een gerust hart op vak-ANS-ie

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

PlusBlog: Met een gerust hart op vak-ANS-ie

In Wateringen woont een vrouw, alleen. Naast wat reguliere thuiszorg heeft zij weinig hulp nodig, ook al is ze al bijna 87. Ze leest graag, zingt bij een koor en heeft veel sociale contacten. Ze heeft twee lieve dochters die beiden 1 á 2 keer per week op bezoek komen. Vooral voor de gezelligheid.

Maar als ze er toch zijn doen ze ook weleens een boodschapje of gooien ze die zware vuilniszak weg. De vrouw vindt het erg leuk als haar dochters komen. Ze vertelt graag over haar week en over vroeger. Van de tia’s die ze de afgelopen jaren heeft gehad merk je amper nog wat. Tuurlijk ze is soms wat trager, maar ze wordt ook ouder; het hoort erbij. De dochters houden graag een vinger aan de pols. Hun moeder doet het super, maar ze maken zich soms toch zorgen. Toen bleek dat de dochters hun zomervakantie, per ongeluk, precies in dezelfde periode hadden geboekt was er even wat onrust. Hoe moet dat nou? De vrouw wilde er niets van horen, de dochters hadden de vakantie verdient. En bovendien; zij kan prima tweeënhalve week alleen zijn, ze is niet ziek.

ANS van PlusZorg

De dochters zijn inmiddels op vakantie en hebben, samen met hun moeder, een oplossing gevonden: ANS van PlusZorg. Na een uitgebreide kennismaking is ‘ANS’ afgelopen week voor het eerst langsgeweest, voor een praatje en een boodschapje. Oh ja en ze heeft gelijk die zware vuilniszak meegenomen.

Meer weten over ANS van PlusZorg? Klik hier