PlusBlog: Heel PlusZorg Bakt!

PlusBlog: Heel PlusZorg Bakt!

PlusBlog: Heel PlusZorg Bakt!

Ter ere van ons 25 jarig jubileum vond 28 augustus jl. het event “Heel PlusZorg Bakt” plaats in het typisch Goudse IJsselhuis Museumhavencafé aan de Schielands Hoge Zeedijk. Ruim 35 begeleiders en zorgprofessionals van PlusZorg kwamen met een goed humeur én lege maag samen op deze donderdag in augustus om met elkaar van elkaars zelfgemaakte gerechten te proeven.

We kwamen op dit idee door gesprekken met onze medewerkers te voeren over PlusZorg en wat PlusZorg nou PlusZorg maakt. Als we dit weten kunnen we namelijk ook goed op zoek naar nieuwe medewerkers. Net zoals elders in de zorg wordt het kunnen vinden van zorgpersoneel steeds moeilijker. Je organisatie goed kennen kan dan helpen. Een aantal medewerkers merkten op dat in het verleden iedereen wat te eten mee nam bij bijeenkomsten: gezellig. Ons 25 jarig jubileum wilden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan en de combi met het zelf bakken was met deze input snel gemaakt.

                  
Foto’s door: Peter Hoogeveen Fotografie

We zeggen altijd “Ieder mens is uniek, dat willen we graag zo houden” en dat geldt zeker ook voor onze medewerkers. We zijn een relatief kleine organisatie en we houden dan ook erg vast aan het warme, bijna familiegevoel. Ondanks dat onze medewerkers doorgaans solistisch werken, bij mensen thuis 1 op 1, vinden we samenkomen belangrijk en fijn. Ieder gerecht werd naast gretig geproefd ook door iedereen gejureerd en door een fotograaf op de foto gezet.

Meer over PlusZorg:

PlusZorg is een van de grootste aanbieders van palliatieve nacht- en 24uurszorg in de regio Groene Hart. In opdracht van (grote) thuiszorgorganisaties als Vierstroom Zorg Thuis wordt PlusZorg ingevlogen wanneer iemand in de laatste fase van het leven intensieve zorg en begeleiding nodig heeft. Doorgaans in diensten van 8 uur per nacht, maar soms ook 24 uur per dag. Zowel bij mensen thuis als in de Hospices in de regio komen de professionals van PlusZorg en doen zij alles wat nodig is om iemand waardig te laten sterven.

Naast de nodige zorg en verpleging, zoals bijvoorbeeld het bedienen van een morfinepomp tegen de pijn, bieden de professionals ook steun en begeleiding aan mantelzorgers en naasten. Deze vaak ingrijpende gebeurtenis kan je immers niet overdoen. Met ruim 25 jaar ervaring zijn de professionals van PlusZorg inmiddels echt experts op het gebied van palliatieve zorg. Ze weten als geen ander hoe ze met gepaste afstand aanwezig moeten zijn in de vaak intieme thuissetting. En ze voelen haarfijn aan wanneer ze juist op de voorgrond moeten treden om met daadkracht hun vak te verstaan.

Daarnaast is PlusZorg gespecialiseerd in het zorgen voor en begeleiden van mensen met (beginnende) dementie in de thuissituatie. Dit gebeurt in opdracht van gemeente (WMO) en/of in opdracht van (grote) zorgorganisaties uit de regio, van 2 tot 24 uur per dag. Onze gespecialiseerde begeleiders leveren belevingsgerichte begeleiding om de dagelijkse gang van zaken thuis op orde te houden. Dit kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld ter ontlasting van mantelzorg of in afwachting van een opname. De zorgverleners van PlusZorg zijn geschoold en ervaren in het begeleiden van mensen met geheugen- en oriëntatie problemen en bieden een passende dagbesteding en structuur.