PlusBlog: In de bloemen

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

PlusBlog: In de bloemen

Vanuit onze ervaring in begeleiding en ondersteuning van en bij mensen thuis worden we vaak gevraagd een dagbesteding voor mensen, met bijvoorbeeld dementie, thuis te verzorgen. Dankzij een divers medewerkersbestand met veelal creatieve begeleiders kunnen we aan de meeste verzoeken wel gehoor geven. Zo gingen we eens mee naar buiten om de natuur te fotograferen, haakten we met iemand pannenlappen en klusten we wekelijks mee aan een vogelhuisje. Alles om mensen te activeren en op hun gemak te laten voelen in de eigen omgeving. Ook doen we vaak dingen met bloemen, want bloemen houden nu eenmaal van mensen. En mensen van bloemen! Van een middag bezig zijn met groen blijft het huis langere tijd fleurig.

Van individueel naar groepsactiviteit

Een aantal jaar geleden werd PlusZorg door Alzheimer Nederland gevraagd of we van deze activiteit een groepsactiviteit wilden maken voor een evenement. Zo gezegd, zo gedaan en n.a.v. die middag werden we steeds vaker gevraagd om een workshop bloemschikken te verzorgen op evenementen. Inmiddels zijn we voor de deelnemers aan die workshops haast bekender om de leuke workshop dan om onze zorgkwaliteiten. En dat vinden we helemaal niet erg, omdat voor ons het goede gevoel dat mensen over houden aan het bloemschikken het belangrijkst is. Dat goede gevoel willen we alle ouderen met een langdurige zorgvraag geven, op de manier die bij hun situatie en zorgvraag past. Want of iemand nu aan het eind van zijn leven, (beginnend) dementerend, of slechts wat begeleiding en invulling van de dag zoekt door bijvoorbeeld eenzaamheid wij zijn er met een oplossing op maat. Ieder mens is uniek en dat willen we graag zo houden. De komende tijd staan we daarom ook weer met veel enthousiasme op verschillende evenementen met een workshop bloemschikken:

  • Vrijdag 29 september op de Vierstroom ledendag 2017 locatie: Vogelpark Avifauna
  • Zaterdag 30 september op de Verbindingsdag voot bewoners uit Plaswijck, Bloemendaal, Noord en Achterwillens. Locatie: Gouda Noord in het Winkelcentrum, in de Buurtstee en op het grasveld Lekkenburg
  • Vrijdag 6 oktober De opening van de Nationale Ouderendag Gouda, locatie: Het Groene Hart Ziekenhuis