PlusBlog: Inloopuur voor medewerkers, een simpel idee?

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

PlusBlog: Inloopuur voor medewerkers, een simpel idee?

Wie bij PlusZorg werkt, werkt zelfstandig. dat klinkt kort door de bocht, maar daar komt het wel op neer. Onze zorgverleners, begeleiders en ANSen werken 1 op 1 bij de cliënten thuis. Onderling contact, met kantoor of elkaar, is vaak per telefoon of digitaal. Daarom is het extra leuk en bovendien belangrijk om elkaar te ontmoeten. Om het met elkaar over de inhoud van het werk te hebben, juist ook over de dagelijkse ervaringen en uitdagingen. Dankzij de input en betrokkenheid van de medewerkers van PlusZorg ontstond er begin dit jaar een idee om dat contact structureel mogelijk te maken. Dat idee haalde het boekje van de 15 beste innovatieve ideeën van 2017. In onze beleving was het een vrij simpel idee, maar zeker effectief: een maandelijks inloopuur voor medewerkers.

Sinds een paar maanden organiseert en faciliteert PlusZorg het ‘Inloopuur voor medewerkers van PlusZorg’. Iedere maand is er een moment waarop medewerkers langs kunnen komen op kantoor en van gedachten kunnen wisselen over het werk en de ervaringen, met elkaar en met de accountmanagers. Het moment is iedere maand op een andere dag en op een andere tijd. Op deze manier kan iedere medewerker, ook als iemand bijvoorbeeld in de nacht werkt en in de ochtend lang slaapt, een keer aanwezig zijn. PlusZorg zorgt voor de ruimte, een koekje en koffie.

Werkt het?

Inmiddels is er zeven keer een Inloopuur geweest en zijn de reacties positief. Het is een mooie aanvulling op de andere initiatieven van Pluszorg rond medewerkers, zoals scholing, de maandelijkse digitale nieuwsbrief, de kerstborrel en de jaarlijkse voortgangsgesprekken.

Enkele quotes van medewerkers:

“Dit uur draait echt om jou en je collega’s, want je doet uiteindelijk allemaal hetzelfde. Voor dezelfde organisatie en vanuit dezelfde gedachte, alleen doe je het alleen.”

 

“Het is zo leuk om van anderen te horen hoe zij dingen aanpakken. Er is veel
herkenning.”

 

PlusZorg is van plan het Inloopuur in ieder geval een jaar te organiseren en daarna te evalueren en mogelijk een vervolg te geven.

 

Zorgaward 2017

Met dit idee was PlusZorg in de race voor de Zorgaward 2017. Care2Care organiseert jaarlijks deze ZorgAward met als doel ideeën die op de werkvloer leven te belonen en te delen met anderen. De Care2Care ZorgAward is mede mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Zij ondersteunt Care2Care financieel bij activiteiten in de regio op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid en Innovatie, waaronder het mogelijk maken van de Care2Care ZorgAward. De 15 beste ideeën, waaronder het idee van PlusZorg, zijn gebundeld tot een boekje wat je hier kunt downloaden.