PlusBlog: Jaaroverzicht 2019

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

PlusBlog: Jaaroverzicht 2019

Met het eind van het jaar in zicht overdenken ook wij graag het jaar. Wat ging er goed en waar kunnen we nog leren. Het was voor PlusZorg in veel opzichten een mooi en bijzonder jaar.

PlusZorg in de belangstelling

Ook was er dit jaar weer externe aandacht voor PlusZorg en onze dienstverlening. Zo stond er in de Libelle een ode aan ‘onze’ Wilko, zorgverlener op het gebied van palliatieve zorg. Niks dan goeds in het stuk over zijn inzet en empathie. Iets wat wij zeker in hem, en zijn collega’s herkennen. 

Het tijdschrift ‘de Mantelzorg centraal, deed een interview met Linda, een gewaardeerde collega. Het stuk had niets met PlusZorg te maken, maar maakte ons toch trots. Voor ons werken zoveel mooie mensen. We hadden in oktober een mooi redactioneel stuk in de bijlage Zorg & Ondersteuning Gouda  over hoe echt contact maken begint met aandacht.  Want dat geloven wij nog steeds; ieder mens is uniek.. 


Wat gebeurde er nog meer in 2019?
Digitalisering en automatisering stonden ook dit jaar extra centraal binnen PlusZorg. Onze processen nog slimmer en beter inrichten, zodat we meer tijd en ruimte over houden voor die aandacht. We slaagden wederom voor de toetsing rond ISO 9001-2015 certificering.  Onze maandelijkse inloopuren voor medewerkers werden goed bezocht en we hadden goed overleg met onze klankbordgroep van medewerkers over het reilen en zeilen binnen PlusZorg. We deden verschillende onderzoeken, waaronder een communicatieonderzoek onder onze medewerkers en klanttevredenheidonderzoek met een externe/onafhankelijke partij wat op dit moment nog loopt.


Op naar volgend jaar!

2019 was een prachtig jaar, waarin we nadachten over de zorg van morgen. In 2020 gaan we hier mee verder. Hoe ziet de toekomst van zorg eruit? En de toekomst van PlusZorg? Komend jaar zijn er daarnaast een aantal landelijke veranderingen waar onze aandacht voor nodig is zoals de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) en de nieuwe wet Zorg en Dwang. Ook gaan we aan de slag met het programma rond Digitale vaardigheid wat we aan het ontwikkelen zijn. Wij hebben veel zin in 2020, we denken zelfs na over een nieuw ‘PlusZorg jasje’ voor ons logo en website. Maar daarover binnenkort meer! Op naar het nieuwe UNIEKE jaar, met passie en aandacht!