PlusBlog: Maak het bespreekbaar

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

PlusBlog: Maak het bespreekbaar

Doodgaan is iets heel persoonlijks. De nachtzusters van PlusZorg, die palliatieve zorg verlenen bij mensen thuis, weten dit als geen ander. Zij komen veel verschillende situaties tegen. Er zijn mensen die niet graag praten over de (naderende) dood, waardoor er veel vragen liggen bij bijvoorbeeld de partner. Anderen regelen het liefst alles tot in de puntjes zelf.

Op 22 september gaat de film Light Years in première. Light Years gaat over de 8-jarige Rose en haar gezin, waarvan de moeder in een hospice verblijft. Rose wil haar zieke moeder bezoeken, maar niemand wil haar brengen.

Light Years toont een dag in het leven van het gezin; een dag waarop ieder een eigen pad volgt, maar die de familie toch dichter bij elkaar brengt. Gezien vanuit de verbeeldingskracht van de achtjarige Rose vertelt de film een intiem, maar universeel verhaal over liefde, ziekte, familie en volwassen worden.

Light Years is vanaf 22 september te zien in een aantal filmtheaters door heel Nederland

Light Years is een ontroerende debuutfilm van de Britse regisseur Esther May Campbell. De vooral als zangeres bekende Beth Orton is één van de actrices.