PlusBlog: Senioren in de spotlight

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

PlusBlog: Senioren in de spotlight

PlusZorg was vorige week woensdag 31 mei aanwezig bij de Goudse Seniorendag.

Deze dag werd georganiseerd door Stichting Seniorenplatform Gouda. In deze bijeenkomst deelden drie sprekers hun kennis en ervaring. Als senioren gezond blijven, kunnen zij zelfstandig blijven wonen met relatief weinig zorg. En indien er gezondheidsklachten optreden, kunnen aangepaste woningen of extra zorg nodig zijn. Het doel is dat er binnen een aantal jaar vele levensloop geschikte woningen bijkomen en dienen bestaande woningen aangepast te worden met o.a. een veiligheidskeurmerk.

PlusZorg ziet dat er steeds meer aandacht is voor senioren en dementie. Niet alleen door zorgorganisaties, maar ook in de media. Denk bijvoorbeeld aan het RTL programma “Voor ik het vergeet”, het boek van Hugo Borst over zijn moeder en ook Erik Schreder die enige tijd geleden in de Wereld Draait Door over zijn boek “Singing in de brain” vertelde.

Ook in juni vind er in Gouda een bijeenkomst plaats waarbij senioren en dementie centraal staat. Op zaterdag 24 juni wordt door Transmuraalnetwerk Midden-Holland een open dag “Leven met dementie” georganiseerd. Deze ochtend is er een lezing door Riëtte Oudenaarden met als onderwerp “Bewegen baat het brein”. Zij zal vertellen over het functioneren van het brein en het effect van bewegen op de hersenen. Na de lezing zijn, geheel in stijl van het onderwerp van de lezing, actieve workshops georganiseerd. PlusZorg zal net als voorgaande jaren één van deze workshops verzorgen, namelijk ‘creatief met groen’ waarbij we gaan bloemschikken. Aanmelden voor deze open dag is gratis en kan via deze link.