PlusBlog: Vierstroom Ledendag 2018 mét creatieve workshops van PlusZorg

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

PlusBlog: Vierstroom Ledendag 2018 mét creatieve workshops van PlusZorg

Op vrijdag 5 oktober 2018 heeft voor de derde keer de Vierstroom Ledendag plaatsgevonden in het populaire vogelpark Avifauna. Het thema van de dag ‘De toekomst is nu’ over (technologische) toepassingen die helpen langer zelfstandig thuis te wonen, trok vele enthousiaste bezoekers.

Wat was er te doen

Bezoekers werden vrolijk begroet door levensechte robot Lea. Deze robot die mensen uit bed haalt, een dansje maakt en herinneringen geeft als medicijnen innemen was een ware eyecatcher. Een andere publiekstrekker, mét spectaculaire demonstratie, was de heupairbag de Wolk. Deze airbag registreert als iemand dreigt te vallen en blaast, net voor de val, lucht in de heupairbag waardoor de val gebroken wordt. Voor de inwendige mens werd weer goed gezorgd door onze maaltijdleveranciers: apetito en Vers aan Tafel.

Creatieve workshops door PlusZorg

Onze inbreng dit jaar bleek wederom een favoriet onder de bezoekers. Ruim 300 bezoekers maakten onder begeleiding van de workshopleiders van PlusZorg een prachtig herfststuk op hout. Speciaal voor de mannen boden we een workshop waar een insectenhotel gemaakt kon worden. Met bananenblad, kokosnoten en wat spierballen. Vrouwen waren uiteraard ook welkom bij deze workshop.

Meer foto’s zijn hier te vinden. Er werd tevens een mooi videoverslag gemaakt van deze dag, bekijk de video hier.