Sfeerverslag Inspiratiesessie Fluitend Veranderen

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

Sfeerverslag Inspiratiesessie Fluitend Veranderen

Waar veel zorgcentra in de week van Zorg en Welzijn letterlijk voor iedereen hun deuren openzetten, deelde PlusZorg op dinsdag 14 maart wederom enthousiast haar gedachtengoed met iedereen. Het is alweer voor het vierde jaar dat PlusZorg haar stakeholders, relaties, medewerkers en (mogelijke) cliënten trakteerde op een inspirerende avond.

Interactieve kennismarkt
Rond 18.45 uur kwamen de bezoekers binnen op de interactieve kennismarkt. Bij de tien stands en de daarbij bijhorende standhouders kon vrijblijvend informatie worden ingewonnen en op informele wijze vragen worden gesteld over het betreffende specialisme. De standhouders dit jaar: IK-BEN-BOEK, Zorg voor Leren, Stichting Proplan, Passie & Bloem, Palet Welzijn, Tandem, Stichting Ambulance Wens, Zorgbrug, Mentorschap Haag en Rijn, Stichting Roze Ouderen en Ans van PlusZorg.

Inspiratiesessie
Na een welkomstwoord door Saskia Otten, directeur van PlusZorg, maakte spreker Bart van den Belt de zaal met voorbeelden, theorie, interactieve opdrachten en vooral veel humor, duidelijk dat iedereen kan kiezen hoe je met veranderingen omgaat. Bart is een veelgevraagd spreker en trainer binnen de zorg en het onderwijs. Uit de vele reacties uit de zaal bleek hoeveel mensen zich herkennen in het verhaal van Bart en dat hij echt praktische tools geeft om direct mee aan de slag te gaan.

Borrel
Rond half tien sloot Saskia de avond af met een dankwoord en nodigde iedereen uit voor de aansluitende borrel. Uitgelaten verlieten de bezoekers de zaal. Duidelijk was dat alle bezoekers zich geïnspireerd voelden en dat PlusZorg hen met deze inspiratiesessie een leuke avond had bezorgd! Tijdens de borrel werd meerdere malen geciteerd met ‘Stap voor stap, dan kom je steeds een stukje verder’ en ook het mantra R = G + R (Resultaat = Gebeurtenis + Reactie) werd herhaald. Om de opgedane kennis ook echt te laten beklijven en het geïnspireerde gevoel vast te houden kregen alle deelnemers een exemplaar van het boek ‘Fluitend Veranderen’ van PlusZorg mee naar huis. Het was een geslaagde avond!

Bekijk hier de foto’s!