Stichting Ambulance Wens vervult laatste wens

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

Stichting Ambulance Wens vervult laatste wens

Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekort schieten. Stichting Ambulance Wens vervult laatste wensen.

De maand juli staat bij PlusZorg in het teken van de Palliatieve zorg en de beeldvorming die daarbij gepaard gaat. Dit artikel gaat over een van de samenwerkingspartners van PlusZorg, Stichting Ambulance Wens. PlusZorg heeft al enkele jaren goed contact met de stichting. Zo stonden ze al twee keer als standhouder op ons congres tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Hier trekken ze altijd veel bezoekers naar de stand en leggen ze graag uit wat ze kunnen betekenen voor mensen.

Doel en missie van Stichting Ambulance Wens

Stichting Ambulance Wens is opgezet als aanvulling op de verzorging van terminale patiënten. De missie van Stichting Ambulance Wens is om iedere terminale patiënt die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Door het meemaken van deze gebeurtenis kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen. Dat is wat Stichting Ambulance Wens wil bereiken. Levenskwaliteit toevoegen aan die laatste periode, zodat een klein deel van de ellende even opzij gezet kan worden.

Voorbeelden van wat ze voor mensen met een levensbedreigende ziekte en een korte levensverwachting hebben betekend, zijn bijvoorbeeld een bezoek aan het strand, een bezoek aan een naaste die zelf ook niet meer mobiel is, het bezoek aan een bepaalde plaats waar de patiënt bijzondere herinneringen aan heeft, etc. Maar ook meer uitgebreide wensen zijn mogelijk om te realiseren. Hierbij valt te denken aan het maken van een boottocht, bezoek aan een concert, attractie etc. Vanzelfsprekend gebeurt dat alles onder begeleiding van professioneel ambulancepersoneel en een ambulance met comfortabele brancard.

Updates

We lezen altijd met veel plezier en een warm gevoel de updates die Stichting Ambulance Wens plaatst op Facebook en Twitter. Dagelijks plaatsen ze de wensen die ze in vervulling hebben laten gaan. Dit zijn vaak meerdere wensen op één dag. Neem daarom een kijkje op hun profiel op Facebook en op Twitter. Kent u iemand die een laatste wens heeft? Is het om logistieke redenen lastig deze in vervulling te laten gaan? Neem dan contact op met Stichting Ambulance Wens. Klik hier om direct naar het wensenformulier te gaan op hun website.

Sluitstuk op Palliatieve zorg

Het mooie werk van Stichting Ambulance Wens dragen wij zoals gezegd een warm hart toe. Daar waar de conditie van onze cliënten het toelaat wijzen we ze op de mogelijkheden. Dit is een van de manieren waarmee van Kwaliteit van Zorg, naar Kwaliteit van Leven gaan.