Symposium dinsdag 15 maart: ‘Iedereen gelukkig’ – Speelruimte tussen wens en eis in de (thuis)zorg

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

Symposium dinsdag 15 maart: ‘Iedereen gelukkig’ – Speelruimte tussen wens en eis in de (thuis)zorg

Op dinsdag 15 maart, in de Week van Zorg en Welzijn 2016, zet PlusZorg niet haar fysieke voordeur open, maar haar gedachtegoed op het gebied van (thuis)zorg op maat voor alle geïnteresseerden.

Zelfstandigheid, eigenheid en erkenning zijn waarden die iedereen hoog waardeert. Kwaliteit van leven is tenslotte waar het om draait. Als de zelfstandigheid afneemt, wordt de behoefte naar eigenheid en erkenning alleen maar groter.

Dr. Henk Rosendal en Prof. Dr. Hans Marcel Becker nemen ons op dinsdagavond 15 maart mee in hun, soms unieke, opvattingen over en ervaringen in de (thuis)zorg. Wat is geluk en hoe kan dit gemeten worden? Hoe verhoudt Nederland zich internationaal gezien ten opzichte van omringende landen? Wat kunnen we als zorgverlener doen om sociale isolatie te verminderen? Hoe stel je jezelf op wanneer de cliënt iets wenst, als dat niet overeenkomt met kwaliteits- en beroepsrichtlijnen? Wat is de speelruimte als zorgverlener hebt tussen wens en eis in de (thuis)zorg?

Programma:

  • 18.45                   Ontvangst
  • 18.45 – 19.25    Interactieve kennismarkt
  • 19.30 – 20.15    Dr. Henk Rosendal Over de geluksindex, Patient Centered Care en hoe Nederland zich daarin verhoudt ten opzichte van omringende landen.
  • 20.15 – 20.30    Pauze
  • 20.30 – 21.15    Prof. Dr. Hans Marcel Becker Over wat je kunt doen en wat je moet laten in de zorg om een mens gelukkig te maken?
  • 21.15 – 21.45    Afsluiting + borrel

 

Datum:             Dinsdag 15 maart 2016

Locatie:            Driestar Educatief (Gouda)

Tijd:                    19.30 – 21.15 (ontvangst 18.45)

Kosten:             Deelname is gratis, wel horen we graag of u komt ivm catering en zaalopstelling.

Aanmelden kan via secretariaat@pluszorg.nl o.v.v. Symposium PlusZorg + uw naam en/of organisatie. U ontvangt van ons een bevestiging van uw aanmelding.