De dag dat… ik werd herkend met make-up op

Pluszorg - Van kwaliteit van zorg, naar kwaliteit van leven

De dag dat… ik werd herkend met make-up op

Het verhaal van Anita – Verzorgende PlusZorg

In het verleden heb ik ooit de nachtzorg mogen doen bij een jonge vader met een hersentumor. Ik krijg nog kippenvel als ik er aan terug denk. Het bijzondere aan dit verhaal is dat hij een zoontje van 10 jaar met autisme had. Bij het gezin waren al meerdere nachtzusters geweest maar de klik was er tot nu toe niet geweest. Ik daarentegen had die klik juist wel, en zeker met het autistische zoontje. ’s Avonds als ik binnen kwam wist hij al dat ik zou komen. Dan zat hij me namelijk al op te wachten op de trap.

Vader ging helaas snel achteruit en uiteindelijk overleed hij. Het gezin heeft mij daarna gevraagd naar de begrafenis te komen. Normaal gesproken doe ik dat niet zo snel maar nu voelde ik dat ik moest gaan. Eenmaal op de begrafenis zat het zoontje een beetje om zich heen te kijken. Ineens viel zijn oog op mij en hij riep door de zaal: “Mama, mijn favoriete zuster is er, en ze heeft make-up op!” Uiteindelijk kreeg ik bij het condoleren als enige een kroel van hem. En op dat soort momenten denk je echt, hier doe ik het voor!

Meer weten over werken bij PlusZorg? Bekijk onze vacatures hier.